Waarom Fysio Wise?

We bewegen mee met de ontwikkeling van de Zorgverzekeraar, die geen tarieven hanteert voor de specialistische behandelingen die we verrichten. De Zorgverzekeraar wil graag veel, voor zo weinig mogelijk. Door deze mentaliteit dreigt de behandelkwaliteit en de motivatie van de fysiotherapeut om deze kwaliteit te leveren landelijk af te nemen.

Toch willen wij in het Jordens Fysio Medisch Centrum wél de beste zorg en de hoogste ‘behandelkwaliteit’ blijven bieden! Daarom worden de echo’s en specialistische behandelingen vanuit Fysio Wise gedaan.

Om deze hoge behandelkwaliteit te kunnen realiseren, zijn er een aantal dingen die wij bij Fysio Wise doen:

  1. Na het maken van een echo worden de beelden dit zo nodig besproken. De bevindingen worden duidelijk in het dossier vastgelegd. Er komt dus extra administratie- en overlegtijd bij. (Hier is vanuit de verzekering geen vergoeding voor).
  2. We schaffen de beste apparatuur aan en zijn voortdurend bezig om ons bij te laten scholen. Voor Echo, Electrolyse Therapie en Shockwave zijn meerdere cursussen en opleidingen nodig. Er is dure apparatuur aangeschaft om deze technieken toe te kunnen passen. Dit wordt door de verzekeraar niet gecompenseerd.
  3. Fysio Wise maakt ons vrij van een behandelgemiddelde die gehanteerd wordt door Zorgverzekeraars. Normaal ‘dwingt’ de Zorgverzekeraar een fysiotherapeut tot een aantal (6-9) behandelingen per jaar/ per patiënt. Komt een fysiotherapeut gemiddeld boven een aantal van 12, volgt er een financiële sanctie.

Wat is er anders?

Fysio Wise heeft geen contracten afgesloten met de verzekeraars.

Wat betekent dat voor u?

Het gevolg is dat alle behandelingen van Sjaco Jordens en Tamara Helmond direct in rekening worden gebracht. Dit betekent dat u direct na afloop van de behandeling dient te betalen (liefst) per pin. Als u aanvullend verzekerd bent dan kunt u de rekening indienen bij uw zorgverzekering. In veel gevallen zal een deel van de kosten vergoed worden, afhankelijk van uw verzekeringspakket.

OHRA, ONVZ en DSW lijken de beste vergoeding te geven. Er zijn echter altijd kleine lettertjes, dus kijk of vraag deze na voordat u een verzekering afsluit voor 2024.