Tamara Helmond

Fysiotherapeut
Docent/ Trainer Electrolyse Therapie (PNE en EPTE methode)

Gespecialiseerd in:
Dry Needling
Echografie (MSU) Bewegingsapparaat
Electrolyse Therapie (PNE en EPTE-methode)
Shockwave (RSWT en FSWT)
Bindweefselbehandeling middels Fascia Integratie Therapie (FIT)

Ik ben in oktober 2011 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Utrecht.  Sinds augustus 2012 ben ik werkzaam bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Begin 2019 ben ik grotendeels overgestapt naar Fysio Wise. 

Sinds mijn afstuderen heb ik meerdere cursussen gevolgd om mezelf als therapeut verder te ontwikkelen. 

Tijdens mijn laatste stage werd mijn interesse gewekt voor Dry Needling. In 2013 ben ik de cursus voor Dry Needling – Extremiteiten gaan volgen. Gevolgd door de cursussen Dry Needling – Wervelkolom (2014) en Dry Needling – Hoge nek en kaak (2017). Ik pas Dry Needling veelvuldig succesvol toe in mijn behandelingen. De laatste jaren doe ik dat ook steeds vaker met behulp van echografie.  

In juni 2015 heb ik de opleiding MSU echografie afgerond. Sindsdien maak ik veel gebruik van echografie tijdens intake en onderzoek. Hierdoor kan ik een betere diagnose stellen en een betere keuze maken voor de juiste behandeling.
In mei 2019 heb ik de specialistische opleiding Musculoskeletal Ultrasound Voet en Enkel met succes afgerond.

In navolging van Sjaco heb ik in oktober 2017 de opleiding Percutaneous Needle Elektrolysis (PNE) gevolgd. In de praktijk heb ik met PNE al mooie resultaten gehaald bij mensen met langdurige peesklachten.
In 2019 heb ik ook nog de EPTE opleiding gevolgd. Dit is ook een vorm van Elektrolyse therapie, maar met andere instelling en daardoor ook andere effecten. 

Nadat ik in oktober 2018 een cursus voor behandeling en taping van bindweefsel heb gedaan, ben ik me meer bezig gaan houden met het bindweefsel. Om mezelf verder te specialiseren in behandeling van het bindweefsel heb ik eind 2020 de basis module Fascia Integration Therapy (FIT) gevolgd. Door deze cursus ben ik weer heel anders naar klachten gaan kijken dan ik voorheen deed. Het effect van behandeling van het bindweefsel is soms echt verbazingwekkend! Hier wil ik me in de komende jaren zeker verder in gaan verdiepen.

Naast bovenstaande opleidingen heb ik ook de cursussen voor Medical Taping en zowel Radiale als Gefocusseerde Shockwave gedaan.