Sjaco Jordens

Oprichter Jordens Fysio Medisch Centrum

Fysiotherapeut
Manueel Therapeut
Kinder Manueel Therapeut
Echografist (MSU) Bewegingsapparaat
Medische Trainings Therapeut
Electrolyse Therapeut vlg de PNE en EPTE-methode
Medical Taping en RSWT en FSWT Shockwave
Dry Needling (Echogeleid)
Docent/ Trainer Echografie MSU bij Sonoskills
Docent/ Trainer Radiale en Gefocusseerde Shockwave bij Enraf Nonius
Docent/ Trainer Electrolyse Therapie (PNE en EPTE methode)

BIG nummer: 99034059504 

Ik ben Sjaco Jordens. In 1990 ben ik afgestudeerd Fysiotherapeut. Tijdens mijn opleiding fysiotherapie kreeg ik in 1987 de kans om mij te ontwikkelen als aankomend fysiotherapeut in de voetbalsport. Ik deed daar de sportverzorging van de jeugd tot 18 jaar. 
Naast fysiotherapeut ben ik ook manueeltherapeut. In 2004 heb ik ‘manuele therapie bij kinderen met nekstoornissen’ (HCFS) gevolgd.  (Hoog Cervicale Functie Stoornissen voorheen Kiss-Kidd syndroom). Om een ontwikkelingsachterstand bij baby’s en kinderen op te lossen met een manueel therapeutische handeling is een mooi proces om te volgen bij het kind maar ook bij de ouders! 

In 2014 ben ik opgeleid als Echografist van het bewegingsapparaat. Dit betekent het maken van echo’s van de anatomie zoals spieren, pezen, slijmbeurs, bloedvaten en zenuwen. Deze kunnen mooi in beeld gebracht worden, waardoor je meer gericht een keuze kunt maken welke therapie er uitgevoerd moet worden. Of zelfs dat er geen fysiotherapie uitgevoerd moet worden maar meteen weer terugverwezen moet worden naar de huisarts of specialist. Echografie is een mooie aanvulling bij ons fysiotherapeutisch onderzoek voor het vaststellen van een diagnose. 

In 2015 ben ik werkzaam bij Sonoskills, een organisatie die echografie cursussen verzorgd, als docent Echografie MSU. Het vakgebied echografie is grenzeloos interessant en leerzaam. Voor therapeut en patiënt. 

In 2016 heb de lessen Radiale Shockwave voor Enraf Nonius opgepakt. Daarnaast zijn de lessen uitgebreid met de Gefocusseerde Shockwave cursus. Mooi om te merken dat de behaalde resultaten in de praktijk en het lesmateriaal elkaar overlappen. 

2017 is het jaar geweest van de Percutane Needle Electrolyse. Dé manier om de herstelprocessen van het lichaam een extra boost te geven! Langdurige peesproblematiek kan er mee worden opgelost. Maar ook spierblessures, zenuwaandoeningen en slijmbeursontstekingen reageren heel goed op deze behandeling. Voordat de electrolyse plaatsvindt, wordt een dry needle naald (via echobegeleiding) in een te behandelen weefsel geplaatst. Daarna wordt er een stroomkring tot stand gebracht. Bij de ingebrachte naald vindt het effect plaats. Door deze behandeling zijn er mooie resultaten bereikt, die eerder niet mogelijk waren voor mij als fysiotherapeut. 

Vanaf de zomer 2019 begeleid ik topsporters met hun herstel! Het stimuleren van het herstellend vermogen om weer tot training te komen is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden. Werken met topsporters is ook topsport! Het vraagt om de details! Die zijn belangrijk! De druk om die topprestatie te leveren is voor mij een enorme stimulans! 

Tot ziens in de praktijk!